WAAROM

Ik heb mijn wortels in de gezondheidszorg. Als wijkverpleegkundige zag ik kansen om de organisatie te verbeteren ten dienste van de cliënten.

Later ging ik als bedrijfskundige aan de slag met vele verandertrajecten in zorgorganisaties en bij overheden. Wat mij inspireert zijn de mensen – zowel de kwetsbare en afhankelijke als de krachtige – én de groei en ontwikkeling van organisaties. Mensen in hun kracht helpen, samen mooie dingen tot stand brengen.

Ik wil bijdragen aan maatschappelijke verbeteringen in algemeen en in het bijzonder voor de ouderen – betekenisvol leven en participatie. De complexe vraagstellingen vragen strategie en tactiek, het afwegen van risico’s en aangaan van coalities. Een mooi spel dat te allen tijde het doel moet dienen: goede en bestendige zorg- en dienstverlening.

Geertje

De maatschappelijke betrokkenheid komt terug in mijn privéleven. In diaconaal werk in de kerk, als wandelaar in het mooie Zeeland, als fan van de stad Rotterdam, in mijn liefde voor hout ‘Mooie dingen ontstaan zomaar!’ en tijdens mijn inzet voor ontwikkelingswerk in Afrika.